Okrogla miza: Javno zdravstvo v krempljih privatizacije

30. september. 2024

Kakšno je trenutno stanje v javnem zdravstvu? Se bodo bolnišnice res zapirale, če prepovemo zdravniško dvoživkarstvo? Ali zdravniki odhajajo v tujino? Zakaj se čakalne vrste še vedno daljšajo? Kako ločiti resnično zaskrbljujoča dejstva od medijskih manipulacij interesnih skupin?

image.jpg

V okviru Festivala za 3. življenjsko obdobje v Cankarjevem domu smo v Civilni iniciativi Glas ljudstva sodelovali na okrogli mizi, kjer smo obravnavali trenutno stanje v slovenskem zdravstvu. Na razpravi so ob moderaciji Jaše Jenulla sodelovali dr. Dušan Keber, zdravnik in nekdanji minister za zdravje, doc. dr. Borut Stražišar, univ. dipl. pravnik in Nevenka Lekše, podpredsednica ZaNas.

Sodelujoči so govorili o prizadevanjih inciative Glas ljudstva za ohranitev solidarnega, pravičnega, kakovostnega in vsem dostopnega javnega zdravstva.

“Treba je ločit javni in zasebni sistem, da bomo potem v javnem sistemu imelu ljudi, ki bodo imeli poslanstvo, da bodo reševali javni sistem, da se zavedajo, da pripadajo in da bodo delali za ljudi in ne profit.” - dr. Dušan Keber

Celoten posnetek okrogle mize si lahko ogledate na našem Facebook profilu ali preko Youtube posnetka .