OHRANIMO KRAJINSKI PARK - zbiranje podpisov za lokalni referendum

3. september. 2024

Podpiramo lokalno iniciativo za ohranitev Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, ki se zavzema za demokratično, transparentno in strokovno sprejemanje odločitev, glede na potrebe prebivalcev in okolja, ne pa kapitala in ozkih zasebnih interesov 🐦

zkp-logo.jpg

Ljubljanski mestni svet je namreč na pobudo župana po hitrem postopku brez strokovne presoje in javne razprave sprejel škodljive spremembe odloka, s katero je iz odločanja o primernosti posegov in dogodkov v varovanem krajinskem parku izločil nacionalno strokovno inštitucijo - Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, ki že vse od uveljavitve Odloka o krajinskem parku leta 2015 zgledno bdi nad njegovim sonaravnim upravljanjem.

Vsi občani in občanke imajo vsekakor pravico sodelovati pri odločanju o njihovem lokalnem okolju, kako z njim ravnati, kako ga očuvati pred požrešno komercializacijo in samopašno oblastjo. Nezaslišano se nam zdi, da župan občine Ljubljana, Zoran Janković povsem samovoljno upravlja z zadevami javne koristi ter naduto spreminja in sprejema odločitve povsem mimo stroke in brez javne razprave.

Kako oddati podpis?

ELEKTRONSKO preko portala eUprava , to lahko storite do 6. oktobra do polnoči.

NA UPRAVNI ENOTI - Linhartova ali Tobačna, to lahko storite do 4. oktobra do 13. ure. Obrazci so dostopni TUKAJ .

Več o razlogih za referendum in navodila za oddajo podpisa si preberite na spletni strani ➡️ zakrajinskipark.si

Za dodatna vprašanja ali pomoč pišite na e-naslov info@zakrajinskipark.si

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib je še eden redkih zavarovanih in zelenih predelov Ljubljane, ki je v zadnjih letih vse bolj gentrificirana in turistificirana. Oddajmo podpis in ohranimo krajinski park ter si vzemimo mesto nazaj!