Novice

10. oktober. 2024

REFERENDUM NA SLEPO - NE, HVALA!

V iniciativi Glas ljudstva se pridružujemo organizacijam, ki opozarjajo na netransparentno in manipulativno vodenje in razvijanje projekta JEK2 s strani Vlade RS, ki predlaga referendum o izvedbi JEK2, še preden so javnosti predstavljeni ključni podatki in analize o načrtovani elektrarni, na podlagi katerih bi lahko sprejeli odločitev.

Koalicija.jpeg

Preberi več
30. september. 2024

Okrogla miza: Javno zdravstvo v krempljih privatizacije

Kakšno je trenutno stanje v javnem zdravstvu? Se bodo bolnišnice res zapirale, če prepovemo zdravniško dvoživkarstvo? Ali zdravniki odhajajo v tujino? Zakaj se čakalne vrste še vedno daljšajo? Kako ločiti resnično zaskrbljujoča dejstva od medijskih manipulacij interesnih skupin?

image.jpg

Preberi več
17. september. 2024

DOVOLJ SPRENEVEDANJA❗VLOŽILI SMO SVOJ ZDRAVSTVENI ZAKON ZA PREKINITEV DVOŽIVKARSTVA IN OHRANITEV JAVNEGA ZDRAVSTVA✊

V Državni Zbor Republike Slovenije smo vložili svoj zdravstveni zakon za prekinitev dvoživkarstva v javnem zdravstvu, saj je osnutek zakona, ki ga je pripravilo ministrstvo pod vplivom troživkarskega “ministra v senci” dr. Dorjana Marušiča, zgolj trojanski konj, ki pod površinskimi všečnimi obljubami poskuša v praksi legalizirati privatizacijo zdravstva s strani zasebnih koncesionarskih podjetij💸

DSCF0910 (1).jpg

Preberi več
10. september. 2024

Glas ljudstva opozarja na prevaro enačenja zasebnikov koncesionarjev z javnimi zavodi!

SPOROČILO ZA JAVNOST - Opozarjamo na problematičnost predloga osnutka Zakona o zdravstveni dejavnosti (ZZDEj), ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje, saj odstopa od napovedanih in na vladi potrjenih stališč glede jasne ločitve javnega in zasebnega zdravstva. Zato smo pripravili svoj predlog zakona, ki ga bo prihodnji teden vložila v Državni zbor s pomočjo poslanca Miho Kordiša.

0545.jpg

Preberi več