Novice

2. julij. 2024

Aktivnosti Glasu ljudstva - le združenim nam lahko uspe!

Tudi v tem polletju stopnjujemo naše aktivnosti in gradimo možnosti za demokratično, zeleno, solidarno in pravično družbo. Trudimo se, da bi vsebino postavili v ospredje političnih razprav ter da bi imeli vsi državljani in državljanke dostop do civilnodružbenih pristopov vplivanja in pritiskanja na izvoljene predstavnike.

IMG_5598.jpg

Preberi več
27. junij. 2024

JAVNA PROTESTNA AKCIJA ‘STOP DVOŽIVKAM’

V sklopu kampanje Ustavimo rušenje javnega zdravstva smo dne 21. junija 2024 izvedli novinarsko konferenco in javno protestno akcijo✊

Vlada je potrdila izhodišča za spremembo Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki pomenijo resen in velik korak k jasni razmejitvi javnega in zasebnega v zdravstvu, z odpravo dvojnih praks oz. dvoživkarstva. Sprejem izhodišč odločno pozdravljamo in podpiramo. Zdaj je na vrsti osnutek zakona, ki ga je podpredsednik vlade napovedoval že za sredino junija, Ministrstvo za zdravje pa pred poletjem. Če torej osnutek zakona ne bo pripravljen vsaj do začetka parlamentarnih počitnic, bomo to prisiljeni razumeti kot le še eno v dolgi vrsti prelomljenih časovnic in obljub ter za reševanje javnega zdravstva poseči po drugih vzvodih, ki jih imamo na voljo.

Preberi več
31. maj. 2024

12 ključnih vprašanj za kandidatne liste

Informirajte se o stališčih posameznih strank in svojo odločitev sprejmite na podlagi njihove vsebine.

Pred soočenjem smo na vse kandidatne liste naslovili 12 ključnih vprašanj, ki kažejo, za kakšno Evropo si stranke prizadevajo. Vprašanja so bila sestavljena v sodelovanju z različnimi organizacijami, ki so del Glasu ljudstva in pokrivajo vse ključne teme, ki zadevajo Evropsko unijo: človekove pravice (migracije, LGBT+, enakopravnost spolov ipd.), pravični zeleni prehod 🌱, globalna pravičnost 🌍, delavske pravice ✊ ipd.

Preberi več
21. maj. 2024

Javno soočenje kandidatov in kandidatk za Evropski parlament

V TOREK, 28. maja na Trgu republike ob 17. uri - NIKAR NE ZAMUDITE VELIKEGA JAVNEGA SOOČENJA KANDIDATOV IN KANDIDATK ZA EVROPSKI PARLAMENT️

Pridružite se razpravi, se informirajte in prispevajte k soustvarjanju drugačne, boljše Evrope za vse! Verjamemo v neposredno in transparentno komunikacijo med politiko, civilno družbo in splošno javnostjo. Verjamemo, da je vsak glas pomemben ter da raznolikost mnenj in pogledov ustvarja pozitivne spremembe v družbi. Na javnem soočenju boste imeli edinstveno priložnost postaviti svoja vprašanja kandidatom in kandidatkam ter neposredno slišati njihove odgovore.

Preberi več
19. marec. 2024

IZVOLI! - izberimo progresivnejšo politiko v Evropskem parlamentu

V Sloveniji, Evropi in drugod po svetu smo priča vzponu ekstremno desnih in neoliberalnih sil, ki vznikajo iz vseh por družbe. Pomembno je, da se na tendence, ki napadajo socialno državo, človekove pravice in okolje, ne odzivamo zgolj na državni in lokalni, temveč tudi na globalni ravni.

Zato se bomo v iniciativi Glas ljudstva v sklopu kampanje za evropske volitve odpravili na teren in ljudi v več krajih po Sloveniji ozaveščali o pomenu volitev v Evropski parlament in čim višje volilne udeležbe.

Preberi več